Vilka är de olika typerna av kampsport?

Poängen att endast vissa människor är lämpliga för en viss kampsport kan betonas mer. Att hitta en som matchar dina krav och smaker är en utmanande uppgift. Artikeln nedan erbjuder en lista som hjälper dig att göra det bästa valet första gången.

Här kommer vi att undersöka de mer samtida kampsporter som nyligen har dykt upp och de klassiska formerna av kamp som alla har utövats under mycket lång tid.

Kampsport från det förflutna

kung Fu

Kung Fu är vanligtvis uppdelad i två skolor enligt en fighters specialisering och är utan tvekan en av de mest välkända kampsportstilarna någonsin.

Den första skolan fokuserar i första hand på armarbete (nära slag), medan den andra fokuserar på akrobatik och benarbete.

Även om olika skolor kan sträva efter att uppnå detta mål olika, fokuserar Kung Fu också starkt på filosofi och förståelse för sina motståndare.

Till exempel, även om vissa skolor främjar användning av kraft och styrka som den bästa handlingsmetoden, väljer andra meditation och visualisering.

Karate

Okinawa, Japan, är där karate dök upp för första gången. Det användes främst för självförsvar och disciplin. Det används för närvarande i stridssporter. Du kan inte gå fel med karate, oavsett om du letar efter en ny typ av träning, hobby eller underhållning.

En av de mest utövade kampsportstilarna är karate. Även om Japan är där den används mest, blir den mer och mer omtyckt över hela världen. I nästan alla amerikanska städer och städer idag kan du hitta ett ställe som erbjuder karatelektioner. Det kan finnas flera av dessa bekvämligheter under vissa omständigheter. Tillgång bör vara bra om du bor i en avlägsen region.

Många slagmetoder används i denna typ av kampsport. Dessa inkluderar öppen strid, knästående, armbågning, slag och sparkar. För att kunna utföra alla ovanstående tekniker måste karateutövare lära sig att använda varje del av sin kropp.

Detta är en av anledningarna till att karate blir mer och mer omtyckt inom fitnesssektorn. Nuförtiden erbjuder många kommersiella gym karateundervisning två eller tre gånger i veckan mot en liten avgift.

Jiujitsu

Jiu-Jitsu, vanligen kallad jujitsu, är inte lika allmänt erkänd som karate, men kunskapen om det sprider sig över hela världen. En annan kampsport med japanska rötter är den här. Dessa kampsporter, inklusive karate och andra typer, användes främst för självförsvar och disciplin.

Kampsporter utnyttjar det också. Jiu-jitsu är med största sannolikhet något du har hört talas om om du gillar MMA. Jiu-jitsu kombineras med boxning och annan kampsport i MMA-företag som Ultimate Fighting Championship (UFC) och Bellator.

Jiu-jitsu-utövare kan använda vapen eller inte. När vapen används är de vanligtvis små, inte längre än 12 tum. Den korta nyckelringen är ett vasst vapen som ofta används av jiu-jitsu-utövare. Nära självförsvar är huvudapplikationen för detta vapen.

Aikido

Aikido, som översätts som “metoden för harmoni”, är en kampsport fokuserad på att fokusera och kombinera andeenergi.

Det slutliga målet med aikido är icke-aggression, men det använder också en motståndares rörlighet och fart mot honom, vilket gör det till en unikt fascinerande typ av kampsport.

Vägen till icke-motstånd är ett annat namn för det.

Judo

Japan födde den kampsportstil som kallas judo. Judo använder skickliga manövrar och kast för att uppnå sitt yttersta mål att fästa en motståndare till marken. Det är en erkänd olympisk sport.

Taekwondo

Taekwondo är en kampsport med sina rötter i Korea, som anses vara “en av de äldsta”. Taekwondo skapades uttryckligen av koreanerna för självförsvar. Fighters i mixed martial arts (MMA) och andra kampsportare använder det nuförtiden. Det här kan vara kampsporten för dig om du letar efter ett träningspass.

Taekwondo använder flera slående metoder i samband med en nedtagnings- och blockeringsstrategi. Vissa personer som har provat denna kampsport har tyckt att den är för komplex för att lära sig.
Idrottare och andra människor använder Taekwondo för att utveckla sin snabbhet och styrka. Taekwondo-träning låter dig uppnå mer än de kombinerade förmågorna hos andra kampsporter. Åtminstone är detta vad vissa kampsportare ofta rekommenderar.

Uppdaterad kampsport

Kampsport, blandad (MMA)

MMA har snabbt vunnit popularitet bland barn, tonåringar och ungdomar. Det blev först känt som en del av stridssporter. Dessutom använder idrottare som tävlar i UFC och Bellator ofta burstridsturneringar. MMA utvecklades inte för självförsvar eller disciplin, till skillnad från karate och jiu-jitsu. I burkampsturneringar används det dock för självförsvar.

En mängd grappling och slående metoder används i MMA. För att lyckas i denna fullkontaktsport måste du vara en väl avrundad fighter. För att vara väl avrundad måste ditt ståupp- och markförsvar vara starkt.

Boxning

En av de mest kända och utövade kampsporterna genom historien är boxning. Dess betoning på beräkning och precision har fått många att hänvisa till det som en “söt vetenskap”.

Den använder huvudrörelser, fotarbete och otroligt exakta slag för effektivitet.
På grund av dess pågående anpassning, vilket är ytterligare en av dess många fördelar, ses boxning fortfarande som en moderniserad kampsportstil trots sin långa historia.

Moo Thai

Även om Muay Thai skapades för hundratals år sedan, har den snabbt stigit till att bli en av världens mest omtyckta kampsportstilar, främst på grund av dess effektivitet och outsmyckade enkelhet.

Det betonar också styrka, som uppnås genom slag, sparkar, knän och armbågar. Muay Thai har en obestridlig råhet i sig, men dess genuina mästare är de som kan kommunicera denna råa kraft med så mycket grace och flyt som de kan.

Krav Maga

Israeliska försvarsstyrkans personal skapade Krav Maga. Dess namn översätts till “krigsstrid”, och dess primära metoder för konflikt är hand-to-hand, brottning och grappling.

Denna kampsportsform betonar viljan och förmågan att använda föremål som finns i miljön för att besegra motståndare, särskilt de som är mer betydande och mer omfattande till växten.