Fem bästa tips för nybörjare i kampsport

Kampsport är något som alla kan ha nytta av, enligt FQ. Många inspirerande ordspråk om de många lektioner kampsport kan lära dig är sanna; de går utöver att bara hjälpa dig att hålla dig i form.

Men att ta reda på var du ska börja kan vara något skrämmande när du precis börjar din kampsportsresa. När 2020 går mot sitt slut och den traditionella “nya året, nytt jag”-säsongen närmar sig, kände vi att det skulle vara fördelaktigt att dela med oss ​​av våra tre viktigaste råd till nybörjarkampartister för att hjälpa alla vars beslut är att ta upp vilken kampsport som helst. väcker deras intresse så småningom.

Välj rätt sport

Det första steget för blivande kampsportare är att bestämma vad de vill lära sig. Den här kan vara lite tuff eftersom vissa element bara ibland är i din kontroll (som om du skulle älska att prova BJJ, men närmaste gym är timmar bort). Skulle du föredra en kampsport som är mer konventionell, som karate? Något som Muay Thai, som är centrerad på konkurrensen? Föredrar du idén att lära dig markstrid och grappling i BJJ? Eller vill du lära dig hur du använder dem alla på en gång i MMA? Det finns många olika typer av kampsport, och bara du kan avgöra vilken du föredrar. Vi föreslår att du drar nytta av de gratis provperioderna på de flesta gym och provar några olika tekniker för att avgöra vilken som är bäst för dig.

Ta risken

Även om det kan tyckas självklart, är att anmäla sig till den första klassen en av de mest utmanande aspekterna av att börja bemästra alla nya färdigheter. Nybörjare oroar sig ofta för att de ska se dumma ut eller att andra kommer att döma dem, men du måste komma ihåg att varje person på gymmet har varit där du är nu någon gång i livet. Bestäm vilket gym som passar dina behov bäst och anmäl dig sedan till en provklass där. Du kommer snabbt att bli medlem i gymfamiljen om du kommer beredd att lära dig, lyssna på vägledning och har en glad och artig attityd.

Genom att göra det blir du vältränad.

En annan missuppfattning bland nya elever är att de måste vara tillräckligt fysiskt vältränade för att delta i kampsportsklasser. Alla gym som välkomnar nya medlemmar kommer att veta att olika människor har olika konditionsnivåer. Majoriteten tillhandahåller antingen nybörjarspecifika program eller kan ta emot totala nybörjare i sina vanliga klasser. Målet med kampsport är att förbättra din kondition och lära dig en ny färdighet. Därför förväntas det att du pressar dig själv så långt du kan. Det är inte meningen att du ska hitta klasser lättare eftersom din konditionsnivå ökar; istället ska du kunna pressa dig själv hårdare. En nödvändig drivkraft bakom en kampsport som får dig att återvända för mer är njutningen och känslan av prestation du får av att lära dig något nytt. Med tiden kommer du att bli mer vältränad, tappa kilon och lägga till muskelmassa.

För att säkerställa att du får ut maximalt av din träning bör du äta en balanserad kost och maximera din återhämtningstid mellan träningspassen.

Nyckeln är konsekvens

Detta utvidgar den tidigare idén, om än från ett annat perspektiv. Konsekvens är avgörande för att uppnå alla mål som en nybörjarkampsportare, oavsett om det är att uppnå kondition och hälsa, få ett svart bälte eller att vinna ett mästerskap. Om talang inte jobbar hårt är ordspråket “hårt arbete slår talang” utan tvekan korrekt. Även om någon har en genetisk fördel som gör dem till en utmärkt kampsportare, om de inte tar det på allvar, kommer de aldrig att avancera så långt som någon som dyker upp till varje klass och anstränger sig.

Att upprätthålla konsekvens kan vara svårt eftersom din motivation eller schema kan begränsa din förmåga att delta i vissa klasser. Att göra något är alltid att föredra framför att göra ingenting. Även om några omgångar av shadowboxing inte kommer att kunna ersätta en timslång session, kan de fortfarande vara mycket mer motiverande än att binge-titta på Netflix hela natten.

Skaffa rätt utrustning

Okay bra. Vi provar produkter från många företag eftersom vi är en recensionssida för kamputrustning; därför kommer vi alltid att hävda att lämplig utrustning är avgörande för praktisk träning. Naturligtvis måste du se till att du är lämpligt utrustad för din valda aktivitet. Träning av BJJ kräver till exempel annan utrustning än att träna Muay Thai, och MMA kan kräva ytterligare utrustning. De verktyg du behöver för att studera och avancera i din valda kampsport är i slutändan vad du bör ha med i din träningsväska, och många alternativ finns tillgängliga. De bör också spegla dina ambitioner. Om du letar efter boxningshandskar finns det massor av olika märken som tillgodoser andra prisklasser och behov. Det finns ytterligare överväganden om du är en vegan kampsportare eller vill välja en utrustning specifikt för ditt kön. Att undersöka vad du behöver, leta efter recensioner och försöka få den bästa produkten inom din prisklass är alltid vårt råd.