10 tips för att lära dig MMA snabbt

Många anser att blandad kampsport är det bästa kampsystemet eftersom det innehåller metoder från olika kampfilosofier. En skicklig mixed kampsportare är tillfreds varhelst ett slagsmål kan uppstå. De är medvetna om de subtila skillnaderna mellan stilar centrerade på slående och grappling. Det viktigaste är att de förstår hur man blandar allt för att simulera faktiska strider. Att känna till blandad kampsport är en givande ansträngning som hjälper dig att uppnå ditt livs bästa fysiska kondition.

Den lär ut användbara självförsvarstekniker samtidigt som den förbättrar självsäkerhet, smidighet, styrka och uthållighet. Du kan bli mer tillfreds med konceptet att hamna i slagsmål genom att göra detta också. När du först börjar träna i blandad kampsport påverkar de enkla sakerna du gör hur snabbt du lär dig nya tekniker. Här är tio snabba idéer som hjälper dig att avancera snabbare.

1) Träna konsekvent

Du måste träna sparsamt för att förbättra dina MMA-färdigheter. Du glömmer ofta färdigheter och förlorar de fysiska fördelarna med träning på grund av detta. Du får ett utmanande träningspass över hela kroppen i blandade kampsportslektioner som hjälper till med flexibilitet, rörlighet och muskelstyrka. Du måste träna ofta för att få ut det mesta av dessa fördelar, precis som alla andra träningsprogram.

Sannolikheten att du kommer att kunna bemästra de färdigheter du just har lärt dig växer med konstant träning. Överväg att jämföra en elev som tränar fem gånger i veckan med en som bara undervisar en gång. Eleven som går i klassen fem gånger i veckan har större chans att ta till sig en färdighet snabbt än den andra eleven. Övning ger färdighet. Även experter tillbringade otaliga timmar med att fullända sina färdigheter och förfina varje aspekt genom regelbundna träningspass. Under varje utbildning bevaras den avgörande informationen och övningssessionerna i inkonsekvenserna.

2) Har en bas

Tekniker från flera sporter, inklusive brasiliansk Jiu-Jitsu, boxning, Muay Thai, Judo och brottning, studeras under MMA-träning. När din träning fortsätter kommer du förmodligen att föredra en av dessa konster – vanligtvis den som faller mest naturligt för dig. När du väljer din foundation, var ärlig mot dig själv; välj inte en bara för att det är smaken du jour.

Vissa människor har en medfödd önskan att slå varandra, medan andra verkar kämpa när de hamnar i ett slagsmål. Bestäm din naturliga kampstil och använd den som din grund. Prioritera att bemästra din bas samtidigt som du är uppmärksam på de andra stridsstrategierna.

3) Koncentrera dig på grunderna

När du lär dig MMA är det lätt att ryckas med med rörelser som uppåtgående armbågar och flygande armbarer. När du börjar träna, bry dig inte om allt det där pråliga sakerna. Innan du försöker mer komplexa tillvägagångssätt, behärska grunderna. På de mest enastående nivåerna av MMA skiljer grunderna ofta de stora från alla andra. Även proffsen förlitar sig främst på grunder som fotarbete och jabs.

4) Lär dig några borttagningar

Även om du gillar att hålla dina strider stående, gör det till en prioritet att lära dig några nedtagningstekniker. I MMA tjänar nedtagningar poäng, och en vältajmad nedtagning kan ändra förloppet i en omgång med mycket omtvistad omgång.

Om du är en grappler som föredrar att slåss på marken, bör du vara skicklig i mer än två nedtagningar. Ingenting gör en grappler mer irriterad än att stå och slå med en expert anfallare.

5) Var uppmärksam på nedtagningsförsvar

Du kan bli en bättre välrundad MMA-fighter genom att lära dig hur du motverkar nedtagningar. Det tvingar dina motståndare att stå och slåss bredvid dig, vilket hindrar dem från att ta poäng genom nedtagningar. Eftersom nedtagningar kostar mycket energi, hjälper bra nedtagningsförsvar också att slita ner motståndare.

6) Öka din uthållighet

De flesta skulle anta att strid handlar om förmågor och taktik. Men när två lika utmärkta och erfarna MMA-fighters möts i en bur, vinner ofta den bättre konditionerade fightern. När utmattningen sätter in och din lust att slåss avtar, blir dina metoder slarviga. Det är ovanligt att bevittna kombattanter som ger upp sina nacke eller armar bara för att lämna ett slagsmål eftersom de är utslitna.

7) Se kampvideor

Du kommer att bli mer effektiv inne i buren om du förbättrar din stridsintelligens. Du kanske ser hur skickliga fighters reagerar på olika scenarier genom att titta på MMA-kamper, särskilt sådana på hög nivå. Videor låter dig föreställa, förutse och uppleva de många omständigheter och procedurer som sannolikt kommer att inträffa. Att titta på kampband kan dessutom hjälpa dig att göra mentala anteckningar som ökar din sannolikhet att reagera effektivt under liknande omständigheter. Resultatet av blandade kampsportsmatcher kan avgöras av till synes obetydliga detaljer som att förstå när man ska knipa efter att ha blivit träffad.

8) Slåss

Du kan träna MMA-taktiken du har lärt dig på en utmanande motståndare under sparring. Det är en avgörande komponent för att lära sig någon kampsport. Kampfärdigheter kan bara utvecklas genom att träna med lydiga träningspartners.

Sikta på att sparra förnuftigt ett par gånger i veckan. När du rullar (grappling sparring) kan du nästan gå 100%, men du bör sätta tillbaka den till 50% eller mindre när du byter strejker. Genom att sparra ofta utökar du också din exponering för olika MMA-kampstilar, vilket gör att du snabbare och enklare kan anpassa dig till olika motståndare.

9) Bygg dina kärnmuskler.

Dina kärnmuskler är engagerade när du använder de många kampsportsteknikerna. Genom att utveckla dina kärnmuskler blir du mer skrämmande för motståndare, och dina metoder blir mer explosiva. Din kärna byggs enbart av aktivitet, men du bör också integrera kärnövningar i ditt träningsprogram. Du kanske kommer ur det med en uppsättning tydligt definierade sexpack-abs!

10) Följ ett diet- och träningsprogram

Skapa ett träningsprogram som går ihop med din MMA-träning eftersom det hjälper dig att prestera bättre i ringen med förbättrad styrka, balans, rörlighet och flexibilitet. Bantning hjälper till att minska extra kroppsfett på din ram och, under styrketräning och kondition, ökar muskelmassa och styrka.

Träning i balans, rörlighet och flexibilitet förbättrar din atletiska prestation genom att skärpa och explodera dina tekniker. Tänk på att fighters är väl avrundade individer. Utan styrka skulle våra metoder sakna kraft, och utan tillräcklig näring skulle våra kroppar inte kunna prestera som bäst under träning.